Steun ons en help Nederland vooruit

Lazise Hillebregt- de Valk

Fractievoorzitter

39 jaar

Privé: getrouwd, moeder van drie kinderen

Werk: Locatiemanager asielzoekerscentrum Zeewolde

Hobby’s: Tennis, moestuin en lezen

Lazise over Dronten: Dronten staat voor een jonge gemeente, gebouwd door en voor bewoners met avontuur in het bloed. Want van het oude land verhuizen naar het nieuwe land en alles met je eigen handen opbouwen, dat vraagt iets van je! Met het 50 jaar bestaan van onze dorpen hebben we aan deze generatie laten zien dat wij de verhalen niet zijn vergeten, sterker nog, dat dezelfde mentaliteit ook in ons bloed zit. Gemeente Dronten staat mij erg na. Met mijn aangetrouwde grootouders als eerste officiële bewoners van Swifterbant en onze kinderen de vierde generatie die in het dorp woont, is gemeente Dronten vergroeid met mij. Iets terug willen doen en mij inzetten voor deze gemeente is vanzelfsprekend. Handen uit de mouwen! Zoals ook onze grootouders dat deden.

En die handen uit je mouwen neem ik graag letterlijk. Ik ben graag bezig. Naast een gezin en werk ben ik ook raadslid voor D66, een partij die bij mij past. Een partij die staat voor vooruitgang, eigen kracht van ieder, pragmatisch en natuurlijk met een sociaal liberaal gedachtegoed. En zo beweeg ik mij ook als raadslid, pragmatisch, concreet, flexibel en altijd eigen kracht eerst. Onderwerpen waar ik mij hard voor maak zijn veiligheid, sociaal domein, mantelzorg, financien en onderwijs.

Als manager van een asielzoekerscentrum weet ik wat het is om kartrekker te zijn en te laveren tussen politiek en maatschappij. Ik weet wat het is om te staan achter je woorden en je hard te maken voor dat waar je in gelooft, maar bovenal sta ik met mijn beide benen ‘in de klei’. Aanpakken en er werk van maken!