Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 juli 2021

Lazise Hillebregt gekozen als lijsttrekker!

De leden van D66 Dronten hebben Lazise Hillebregt tot lijsttrekker gekozen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Het bestuur kijkt terug op een positieve lijsttrekkersverkiezing met drie kandidaten. Laurens Graver (voorzitter D66 Dronten): “Na een mooie kick-off tijdens de Algemene Afdelingsvergadering was het aan de leden om een keuze te maken. Het is mooi om te zien dat er in groten getale is gestemd. Lazise had aan één ronde genoeg om als winnaar uit de bus te komen, wat op zich al een hele prestatie is. Dit laat zien dat het draagvlak voor Lazise groot is, en wij als bestuur hebben ook het volste vertrouwen in onze kersverse lijsttrekker. Wij maken samen van de gemeenteraadsverkiezing 2022 een heel erg groot succes!”

Op dit moment is D66 vertegenwoordigd in de gemeenteraad met twee van de 27 raadszetels. D66 Dronten wil dit resultaat op 16 maart 2022 bij de gemeenteraadsverkiezingen overtreffen. De verkiezing van onze lijsttrekker Lazise Hillebregt wordt daarbij als de eerste grote stap gezien.

Lazise Hillebregt: “Ik wil alle leden die op mij hebben gestemd bedanken voor het vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden een sterk verhaal neer te zetten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen.”

Kandidatenlijst D66

Vanaf 1 september start de kandidaatstelling voor de overige kandidaten, die op de D66-lijst willen voor de gemeenteraad. Een lijstadviescommissie bestaande uit drie leden, waaronder de voorzitter van D66 Dronten, Laurens Graver en de lijsttrekker, Lazise Hillebregt, leggen een advies aan de leden voor. Uiteindelijk bepalen de leden van D66 Dronten de volgorde van de kandidatenlijst. De interne stemming vindt plaats tussen 16 en 29 november. De uitslag wordt in de weken erna bekend gemaakt.