Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 februari 2018

Raadscommissie 8 februari 2018

Voor sport moet je in Dronten zijn, dat is wel duidelijk. Met maar liefst tweeënnegentig sportverenigingen is de keus groot. Toch zijn er steeds meer sporters die sporten buiten de verenigingen om. Hardlopen, fietsen, wandelen; op je eigen tijd in je eigen omgeving. Tijdens de behandeling van de Sportnota 2018 vroeg D66 kandidaat raadslid Bastian te Velde aandacht voor die groep van sporters. Wat D66 betreft moet de “vrije sporter” ook aan zijn trekken komen. De wethouder verzekerde dat in het nieuwe speelruimteplan en in het groenbeleidsplan voldoende aandacht is voor deze groep.
Windmolen bij de Kamperhoek of het Swifterbos. De regioplannen waren nog wat vaag maar het voorontwerp maakt duidelijk waar de molens precies komen en wat de gevolgen daarvan zijn. Het belang van het klimaat is levensgroot maar D66 Dronten vraagt om ook de belangen van de inwoners en de natuur mee te wegen.