Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 december 2016

D66 pleit voor blijverslening ouderen

Tijdens de raadscommissie van 1 december heeft D66-raadslid Lazise Hillebregt vragen gesteld over de Blijverslening. Dit is een lening die door gemeenten wordt verstrekt om woningaanpassingen te verrichten. Daardoor kunnen mensen langer in hun (Koop-)woning blijven wonen. Wethouder Nico Verlaan (CDA) ging niet in op de vraag of Dronten zich wil aansluiten bij de honderd gemeenten die al een blijverslening kennen, maar daagde D66 uit met een goed doortimmerd voorstel te komen. D66 zal nu met concrete voorstellen komen omdat deze regeling duidelijk in een behoefte voorziet.

Zie ook het bericht in de Flevopost: https://www.flevopost.nl/nieuws/dronten/472212/d66-dronten-overweegt-voorstel-voor-blijversleningen.html