Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 6 oktober 2016

Een pas voor iedereen

Alle inwoners van Dronten hebben (per adres) een Pas ontvangen van de gemeente. De pas is onderwerp van discussie geweest binnen de gemeenteraad. Het college zag de pas als een goed middel om mensen met een minimum inkomen aan wat voordeeltjes te helpen. Een uitermate sympathieke actie vond D66 raadslid Lazise Hillebregt , maar tegelijkertijd ook stigmatiserend. D66 heeft geopperd de pas voor iedereen beschikbaar te stellen, eventueel met een extra budget voor de minima. Een meerderheid van de raad ondersteunde een motie in die zin. Het college is vervolgens tot uitvoering overgegaan en de pas is inmiddels op ieder adres bezorgd. D66 is zeer blij met de pas. De pas kent alleen maar winnaars, de gemeente Dronten, de inwoners van Dronten en de ondernemers van Dronten. Het college denkt nog na over een pas voor gasten in Dronten.