Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 oktober 2013

Foeke Bongers lijsttrekker D66 Dronten

De leden van D66 Dronten hebben Foeke Bongers verkozen tot lijsttrekker. “Een leuke uitdaging waar ik heel veel zin in heb,” aldus Bongers. Bongers is momenteel actief in de fractie als burgerraadslid.

“Ik voel me zeer vereerd door het vertrouwen van de leden,” vertelt de kersverse lijsttrekker. “De gemeente Dronten is in het Nederlandse  landschap een jonge gemeente , een gemeente die goed voor haar burgers zorgt en waar het goed wonen is. De sterk veranderde maatschappij biedt echter een hoop uitdagingen en bijgevolg ook een hoop kansen. Kansen waarin wij als D66 het verschil kunnen maken.” Bongers heeft een financiële achtergrond en debuteerde onlangs met zijn boek ‘Evenwichtloos’. Sinds een half jaar ondersteunt hij de fractie van D66 Dronten als burgerraadslid.

 

Leuke uitdaging

D66 Dronten is druk bezig met de voorbereidingen van de campagne. “Het is belangrijk dat we het D66 geluid duidelijk laten horen in de gemeente,” stelt Bongers. “Iedereen weet waar wij landelijk voor staan. In onze campagne vertalen we dat naar gemeentelijk niveau. Een leuke uitdaging waar ik heel veel zin in heb.”

 

Kandidatenlijst

De rest van de kandidatenlijst wordt in de tweede helft van november bekend gemaakt. Op dinsdag zijn de interne verkiezingen over de volgorde van deze lijst van start gegaan. De leden van D66 Dronten hebben 4 weken de tijd om hun stem uit te brengen.