Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 februari 2011

Streep door rekening Hanzekwartier Dronten

DRONTEN – Streep door de rekening, zegt wethouder Hans Engelvaart van Dronten. In de nabijheid van de afvalwaterzuivering van Waterschap Zuiderzeeland in Dronten mogen geen woningen worden gebouwd.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Die zouden binnen de geurcirkel van de zuivering komen te liggen, zo blijkt uit onderzoek. En dat betekent een witte vlek in het toekomstige Hanzekwartier. "Dit heeft invloed op de exploitatie van het gebied", zegt Engelvaart. Hij schat de 'schade' op een bedrag 'ergens tussen de tonnen en een miljoen'. Het gaat om een lap grond van enkele duizenden vierkante meters. Bestemd voor woningen, al was er nog niets ingetekend. Zover zijn de plannen voor het Hanzekwartier nog niet, zegt Engelvaart.

door Herre Stegenga

BRON